Методологічний семінар «Міжнародні стандарти і вимоги до наукових статей» відбувся нещодавно в УДПУ імені Павла Тичини. Учасники семінару прослухали лекцію Світлани Лободи - доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри видавничої справи, реклами і зв’язків з громадськістю, директора видавництва Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».


На семінарі розглядалися питання, пов’язані з написанням наукових статей. Лектор ознайомила аудиторію з нормативними документами зі стандартизації щодо редакційної підготовки наукової статті, переліком наукових фахових видань міжнародних наукометричних баз даних. На семінарі також був даний широкий аналіз типології наукових статей, структури тексту статей. Окремо мова йшла про існуючі правила оформлення посилань та літератури.


Оскільки робота викладачів університету тісно пов’язана з видавничою діяльністю, саме тому інформація, яка презентувалася, стане у нагоді кожному працівнику університету при написанні власних наукових статей та доповідей на конференціях.

Пресцентр УДПУ