Викладач кафедри дошкільної освіти Ірина Найдюк Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини брала участь у роботі 11-тої міжнародної літньої школи «Science Communication», що проходила в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані.

У перший день занять відбулися лекції, які читали директор міжнародного офісу Йоанна Барщ та проректор з міжнародної співпраці проф. Рафал Вітковскі. Учасники школи ознайомилися зі структурою та досягненнями Університету імені Адама Міцкевича, переглянули презентацію EPICUR Consortium, поповнили колекцію подарунків організаторів новими книгами українських авторів та прослухали лекцію «Вступ до наукової комунікації».

Другий день розпочався з лекцій Еви Рускам, представниці Університету імені Альбрехта Людвіга (Фрайбург, Німеччина). Лекції були спрямовані на наукову комунікацію в контексті німецьких університетів, а також на учасників чекала і практична реалізація набутих знань – створення проекту наукової комунікації для різних вікових груп. Завершальним етапом лекційних занять стала лекція доктора Анни Млинарчик на тему «Фестиваль науки і мистецтва в Познані». Учасники із задоволенням прослухали інформацію про фестиваль та отримали приємні подаруночки. Завершився день скандинавською ходьбою.

Третього дня учасники прослухали лекції від трьох спікерів, що були присвячені питанням створення подкастів, поєднанню наукових комунікацій з документальними фільмами, а також розглянули усну історію як приклад наукової комунікації. Завершальним та дуже теплим етапом дня був вечір біля багаття на березі озера.

Наступного дня на учасників школи чекали неперевершені лектори проф. Анна Бялас, доктор Марчін Марковіч та доктор Томаш Скірецький. Тематика дня: білінгвізм, фестивалі та інші види діяльності для вивчення англійської мови в УАМ.

Завершилася Міжнародна літня школа «Science Communication» відвідуванням студії відео- та звукозапису, було цікаво та незвично. Не менш цікавою була екскурсія містом Познань. Заключний етап - вручення сертифікатів. Це був цікавий та пізнавальний тиждень, кожен почерпав для себе необхідну інформацію з наукових комунікацій.

Проєкт міжнародних літніх шкіл фінансувався Національним Центром Досліджень та Розвитку (NCBR) Narodowe Centrum Badań i Rozwoju.

Пресцентр УДПУ