На базі історичного факультету з 2007 року системно і досить плідно працює науково-дослідна лабораторія «Історичне краєзнавство Уманщини». Її незмінним керівником є декан історичного факультету, професор Тетяна Кузнець.

За роки діяльності науково-дослідна лабораторія довела свою результативність та ефективність у вигляді захищених дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата та доктора історичних наук, монографій, збірника наукових праць «Актуальні проблеми регіональної історії», а також проекту «Усна історія Уманщини».


Лабораторія активно співробітничає з Державним історико-архітектурним заповідником «Стара Умань», відділом соціально-політичної історії Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України, Українським інститутом національної пам᾿яті.

Плідну працю науково-дослідної лабораторії високо оцінила Президія правління Національної спілки краєзнавців України. За значний внесок у розвиток краєзнавчого руху України колектив лабораторії нагороджений Грамотою.

Вітаємо науково-дослідну лабораторію «Історичне краєзнавство Уманщини» з цією нагородою та бажаємо подальших наукових досягнень!

Пресцентр УДПУ