Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини основним своїм завданням вважає підготовку фахівців нової генерації, конкурентоспроможних на ринку праці. Починаючи з 2012 року, університет надає для студентів ще одну можливість – отримати військову підготовку офіцерів запасу.

8 вересня університет проводжав на військові збори близько 60 своїх студентів, які зараховані курсантами факультету підготовки офіцерів запасу, і ця подія є важливою не лише в особистому житті кожного з курсантів, а й діяльності університету.




На урочистому зібранні були присутні: ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Наталія Побірченко, доцент кафедри військової підготовки Сумського державного університету, кандидат військових наук, учасник бойових дій в Афганістані Андрій Кривошеєв, проректор університету з науково-педагогічної роботи, доцент Тетяна Кочубей, завідувач відділу військової підготовки підполковник Ігор Горбонос, а також викладачі, батьки, студенти та їх друзі.


Наказ по Уманському державному педагогічному університету імені Павла Тичини оголосив завідувач відділу військової підготовки підполковник Ігор Горбонос.


З вітальними та напутніми словами виступила ректор університету Наталія Побірченко: «Щиро радію з того, що ви стали курсантами військової кафедри Сумського державного університету, яка є правонаступником Військового інституту ракетних військ і артилерії.

Я вірю, що на польових заняттях, стрільбищах ви повною мірою відчуєте, що є така професія – захисник Вітчизни, зрозумієте, яка відповідальність лягає на ваші молоді плечі. Впевнена, що наші студенти будуть гідними курсантами, через два роки заслужено отримають і з честю носитимуть високе звання офіцера. Тож в добрий час, дорогі курсанти! Бажаю Вам щастя, здоров’я і бадьорості духу, впевненості у собі і щасливому майбутньому нашої Вітчизни».


Доцент кафедри військової підготовки Сумського державного університету, кандидат військових наук, учасник бойових дій в Афганістані Андрій Кривошеєв висловив надію на те, що студенти гідно пройдуть військові навчання та здобудуть знання, які в подальшому допоможуть їм працювати в будь-якій силовій структурі та приймати виважені рішення, піклуючись про безпеку українського народу.


Від імені батьків з напутніми словами щиро і сердечно виступила мама одного із курсантів Ольга Бутенко, яка переконана, що навчання на військовій кафедрі гартує характер, формує мужню, сильну духом особистість. Тож кожен з курсантів, що є гордістю, втіхою і надією батьків, повинен з високо піднятою головою йти у своє майбутнє.

Курсант УДПУ Владислав Бутенко висловив щиру вдячність керівництву університету за надану можливість навчатися і отримати військову підготовку: «Ми, студенти університету, даємо слово вам і батькам нашим, що не підведемо та гідно пронесемо звання курсанта».


Студенти-старшокурсники університету, які навчаються у Військовій академії міста Одеси, продемонстрували присутнім елементи стройової підготовки. Окрасою урочистостей стали художні номери у виконанні студентів університету.


На згадку про цю історичну подію, щоб добре та легко служилося, курсанти отримали в дарунок вітальні листівки та виступ чарівних дівчат з фольклорного ансамблю «Софія».

Під звуки маршу «Прощання слов’янки» курсанти, вишикувавшись у колону, під керівництвом підполковника запасу Ігоря Іванова залишили майдан і вирушили у дорогу.




Останні напутні слова, фото на згадку, прощальні обійми, поцілунки і помах руки зробили цю подію особливо емоційною.


Тож хай щастить вам, майбутні офіцери!

Пресцентр УДПУ