На спортивному майданчику Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини упродовж трьох днів відбувались змагання з міні-футболу на Кубок ректора. (Рішення про його започаткування й традиційне проведення було прийнято нинішнього року керівництвом університету та спортивним клубом).

Отож, у дебютному турнірі з міні-футболу на Кубок ректора взяло участь 10 збірних команд університету: Інституту економіки та бізнес-освіти; факультетів — історичного; природничо-географічного; іноземних мов; української філології; соціальної та психологічної освіти; професійної та технологічної освіти; фізики, математики та інформатики; мистецтв; фізичного виховання; збірна команда іноземних студентів (Туркменістан).

Згідно положення змагань, турнір проходив упродовж трьох днів. Команди грали між собою на вибуття і до фіналу пройшли лише дві із них.

Більшість факультетів з відповідальністю поставились до підготовки до ігор та із задоволенням взяли участь у турнірі. Сюрпризом для всіх стала гра збірної команди Інституту економіки та бізнес-освіти. На початку футбольних баталій ця команда не зовсім впевнено показувала свою майстерність, але потім з кожною грою демонструвала все кращий і кращий результат, обігравши збірні команди факультету фізики, математики та інформатики та студентів іноземців з Туркменістану, а в півфіналі здобула перемогу у сильної команди історичного факультету.

У фіналі, який видався на славу, зустрілись команди Інституту економіки та бізнес-освіти та факультету фізичного виховання. Кожна з команд бажала для себе перемоги, тому футболісти грали з великою відповідальністю та обережністю. Вболівальники обох команд з напруженістю чекали результату. Перший гол святкували фізкультурники, після перерви дочекалися свого голу і економісти, зрівнявши рахунок 1:1, а всередині тайму навіть повели в рахунку 1:2. Як не намагались футболісти факультету фізичного виховання забити гол, м’яч не хотів залітати у ворота суперника! І лише на останній хвилині зустрічі, коли фізкультурники змінили воротаря на гравця в полі, кращий гравець турніру Роман Потапов зрівняв рахунок 2:2 і цим дав шанс своїй команді. За регламентом турніру, в разі нічиєї, команди пробивали 6-тиметрові удари. Тут збірна факультету фізичного виховання виявилась сильнішою та влучнішою, вигравши з рахунком 3:2 та ставши першим володарем Кубка ректора.

Ректор університету Олександр Безлюдний з радістю спостерігав за грою, за ентузіазмом та волею до перемоги у обох команд.

Під час нагородження після закінчення фінальної гри Олександр Іванович подякував всім студентам, керівникам факультетів та організаторам за участь у турнірі, чудову гру, а також вручив всім збірним командам подяки та грамоти. Ректор вручив особисту нагороду кращому гравцю турніру Роману Потапову, а команді переможцю — медалі та Кубок.

Тепер факультет фізичного виховання упродовж року володітиме Кубком ректора. До речі, згідно положення, команда, яка володітиме три рази поспіль Кубком, має право залишити його собі назавжди.

Пресцентр УДПУ