З 1 січня 2014 року шляхом реорганізації Канівського училища культури і мистецтв Черкаської обласної ради створений відокремлений структурний підрозділ університету – Канівський коледж культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 105 від 05.02.2014 року «Про заходи, пов’язані з утворенням Канівського коледжу культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини»).


Це вже другий відокремлений структурний підрозділ нашого університету. У 2013 році За сприяння і підтримки Міністерства освіти і науки України та Черкаської обласної державної адміністрації засновано наш перший відокремлений структурний підрозділ – Канівський гуманітарний інститут Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (наказ МОН України № 727 від 18.06.2013 р.) на виконання Указу Президента України від 11 квітня 2012 року № 257 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2013 р. № 437 «Про утворення Канівського гуманітарного інституту Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини»).


Канівський коледж культури і мистецтв здійснює підготовку студентів за денною та заочною формами навчання з напрямів «Книгознавство», «Хореографія», «Музичне мистецтво», «Образотворче мистецтво». Серед викладацького складу коледжу - заслужені діячі культури.


Навчально-виховний та творчий процеси коледжу дозволяють студентам підвищувати свій фаховий рівень завдяки участі у роботі студентського телевізійного каналу, молодіжного театру коледжу. На базі коледжу діють творчі колективи (оркестри, хори, інструментальні та вокальні ансамблі), учасники яких займають призові місця і є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів.

Важливою для майбутніх фахівців є можливість заявити про свій творчий потенціал та фаховий рівень під час проходження виробничої практики у відомих мистецьких колективах та провідних телеканалах України. Серед них: Черкаський заслужений український народний хор, Черкаський обласний академічний музично-драматичний театр, Обласний театр ляльок, Черкаський центр дитячої та юнацької творчості, Обласна наукова бібліотека ім. Т.Г. Шевченка, Обласна дитячо-юнацька бібліотека, телеканали 1+1, «Перший національний», «5 канал», «ТРК- Київ», Черкаська телестудія «Віка».

Тож побажаймо новому структурному підрозділу нашого університету успішного розвитку та забезпечення високого рейтингу серед навчальних закладів України.

Пресцентр УДПУ