Відбувся фінал інтелектуальної гри «Найрозумніший». Час його проведення обрано не випадково, адже у ці дні, напередодні Дня науки, вся наукова спільнота України проводить 9 Всеукраїнський фестиваль науки. Це справді всенародне свято наукового пошуку та творчих здобутків.

Ні для кого не секрет, що студенти нашого університету надзвичайно талановиті та креативні, а під час змагань на очах у глядачів вони доводили, що вони також і НАЙРОЗУМНІШІ. Організаторами змагань виступило СНТ спільно із адміністрацією УДПУ імені Павла Тичини.


Привітала учасників та побажала цікавого й захоплюючого змагання проректор з наукової роботи Уманського Державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська.

На грі свій інтелект демонстрували 12 студентів із 12-ти факультетів - Віта Мельничук (ФПО), Зінаїда Коваленко (ФДО), Людмила Обманець (МПФ), Дар’я Крайнова (ФУФ), Наталія Вершигора (історичний факультет), Марина Вербовська (ФІФ), Ірина Бабурнич (ТПФ), Дмитро Джога (ФМФ), Олена Городецька (ПТФ), Володимир Кикоть (ЕФ), Марія Микончук (ФСПО), Олександр Літвінов (ФФВ). Кожен учасник підготував свою «візитку», в якій продемонстрував кмітливість, інтелект та креативність.


Оцінювало виступи конкурсантів журі - начальник відділу навчальних технологій Ліна Логін, відповідальний секретар приймальної комісії Віталій Бербець, начальник відділу зв’язків із громадськістю Людмила Гекалюк, начальник відділу обліку та працевлаштування студентів Олександр Груша, начальник відділу кар’єрного росту та профорієнтаційної роботи Світлана Цимбал-Слатвінська.


Інтелект-шоу проходило у три тури. У першому студенти відповідали на 20 обов’язкових загальних запитань «Чи знаю я свою Батьківщину?» й показали свою обізнаність у літературі, народознавстві, географії, біології,мистецтві, давній та сучасній історії тощо. Шістка кращих учасників, які набрали найбільшу кількість балів за результатами 1 туру вели боротьбу у 2 турі.

Кожен із на півфіналістів мав право по черзі обрати двічі по 1 із запропонованих 13 категорій, серед яких українська мова, історія, фізика, економіка, країнознавство, технологія, психологія, початкова освіта, мистецтво, дошкільна освіта, географія, фізкультура та категорія «Секрет». Потрібно було дати якомога більше правильних відповідей за 1 хвилину і за кожну правильну отримати 1 бал. А трійка найкращих учасників 2 туру добре проявили свої знання у фінальному турі.



У перерві між змаганням інтелектуалів зал не сумував - на сцені виступали ансамбль «Софія» (керівник Василь Семенчук) із музичною композицією, студенти факультетів історичного, мистецько-педагогічного, української філології, фізичного виховання та початкової освіти. Зокрема, студенти історичного факультету представили «Трипільский танець», Олександра Олійник із мистецько-педагогічного факультету - музичну композицію, а студентка факультету української філології Тетяна Хлівна заспівала улюблені пісні «Альоша» та «Україна це ти».




За результатами третього туру переможцем у інтелектуальному шоу «Найрозумніший» стала Марина Вербовська. Друге місце посіла Дар’я Крайнова, а третє дісталось Марії Микончук. Їх нагородження провела проректор з наукової роботи Владилена Сокирська.



… Минають роки. Відлітають у вічність. Але є один день, який ніколи не буде стертий із пам’яті. Студентство, як і кожен поважаючий себе українець, шанує ратний патріотичний подвиг наших дідів і прадідів, котрі виборювали перемогу у Другій світовій війні. На жаль, страшні воєнні дні торкнулись і сьогодення. Нині Україна перебуває у стані неоголошеної війни. Сотні полеглих та поранених захисників…. Учасники інтелектуального шоу вшанували пам’ять полеглих воїнів 1939-1945рр. та під час Революції гідності й військового конфлікту на Сході хвилиною мовчання. Пам’ятаємо! Переможемо!

Пресцентр УДПУ