14–16 листопада 2013 року у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулася ХХІV Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2013» та Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «Education abroad». Організатори заходу – Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Товариство «Знання» України.

Мета виставки – інформування молоді про можливості отримання професійної освіти в Україні та за кордоном, поширення інформації про стипендії та освітні гранти, формування єдиного освітнього простору, пропаганда досягнень України у сфері вищої освіти.


У виставці, яка тривала протягом трьох днів, взяли участь понад 70 українських вищих навчальних закладів. Великими павільйонами були представлені навчальні заклади Франції (11 університетів), Литви (23 університети), Чехії (10 університетів) та Польщі (16 ВНЗ), а також навчальні заклади та організації Великої Британії, Росії, Кіпру, Ізраїлю, Голландії, Німеччини та ін.

В урочистому відкритті виставки взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Олексій Дніпров, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, зарубіжні гості, керівники вищих навчальних закладів, а також освітяни, студенти та представники ЗМІ.


Відбулося урочисте нагородження переможців рейтингового виставкового конкурсу ХХІV Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра – День студента 2013». Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини удостоєний Гран-прі у номінації «Компетентнісний підхід в освітній діяльності вищої школи». Це залужена нагорода, результат копіткої праці науковців університету, в першу чергу – співробітників Лабораторії педагогічної компетентності (керівник к.п.н., доцент Олена Ярошинська).


Вітаємо колектив університету з вагомою перемогою!

Дмитро Балдинюк,
проректор з гуманітарних питань