В університеті відбулося спортивне свято до Дня фізичної культури і спорту. Студенти, викладачі, спортсмени та гості стали учасниками особливого торжества, на якому вітали спортсменів, котрі власними спортивними досягненнями в 2014 -2015 навчальному році піднімали імідж Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини як в Україні, так і за її межами.

Упродовж минулого навчального року понад 280 наших спортсменів взяли участь у 80 змаганнях різного рівня - Чемпіонатах України, Європи та Світу. 12 спортсменів виконали нормативи КМСУ, 5 спортсменів МСУ, та 1 спортсмен став МСУМК. Найяскравішими подіями минулого спортивного року є: вдалий дебют нашого спортсмена Василя Шуптаря на 1 Європейських іграх в Баку, де він посів ІІІ місце; абсолютна перемога Валентина Хмільового на Чемпіонаті Світу в Угорщині та встановленя ним світового рекорду; ІІІ місце збірної команди університету з веслування в Чемпіонаті України в м.Тернопіль.



Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, декан факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини доцент Галина Безверхня щиро привітала спортсменів зі святом та побажала подальших успіхів у спорті та житті. Галина Василівна вручила нагороди кращим спортсменам УДПУ 2014 – 2015 навчального року. Грамотами нагороджені Тетяна Чорнокозинська, Андрій Смірнов, Сергій Троян, Тимофій Гук, Ярослав Петриченко, Ілона Заіка, Наталія Мельник, Роман Потапов, Максим Сич, Богдан Щербак, Назар Щербак, Руслан Дзигар.

Диплом спортивного клубу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у номінації «Найкращий спортсмен за підсумками 2014 - 2015 н.р.» отримав майстер спорту України з гирьового сорту, Чемпіон України 2015 року, Срібний призер Кубку України серед дорослих 2015 року, Чемпіон Світу серед студентів 2015 року, Чемпіон Світу серед юніорів 2015 років та Чемпіон Світу серед дорослих 2015 року, володар рекорду Світу серед студентів Валентин Хмільвий.


Подяку керівництва факультету фізичного виховання за здобуття високого спортивного звання Майстер спорту України міжнародного класу з багатоповторного жиму дістав тренер, викладач кафедри спортивних дисциплін факультету фізичного виховання Сергій Ільченко.


У програмі спортивного свята відбулися змагання з армреслінгу (Андрій Семенов), поштовху гирі (Сергій Ільченко), жонглювання м’ячем (Максим Вакарчук). Вітання із перемогою в армреслінгу приймали Олександр Мандрик та Альона Ярош. У поштовху гирі найкращі результати продемонстрували Олег Легін (69 разів) та Вадим Марчак (69 разів), а у жонглюванні м’ячем Олександр Лобанов (197 разів).



Цього ж дня у спортивній залі нового корпусу відбулося відкрите тренування зі змішаних єдиноборств, у якому взяли участь всі бажаючі, адже фізкультура і спорт – це загальнодоступні, масові заняття!

Пресцентр УДПУ