17 квітня на сцені Міського Будинку Культури відбувся перший фестиваль соціально-психологічної драми "Почуй! Побач!", організаторами та ініціаторами якого були Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини (ССПС зокрема) та Клініка Дружня до Молоді (при Уманській дитячій міській лікарні).



Метою фестивалю було донесення до молодих людей важливості подолання соціальних проблем та соціальних хвороб: наркоманії, ВІЛ/СНІДу, алкоголізму, тютюнопаління, небажаної вагітності, насилля; збільшення кола однодумців та демонстрація учнівською та студентською молоддю знайдених шляхів вирішення цих проблем; інформування громади міста про діяльність Клініки Дружньої до Молоді та Студентської соціально-психологічної служби УДПУ імені Павла Тичини.





У фестивалі брали участь аматорські театральні колективи закладів освіти міста, обласного міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей в м. Умань разом зі студентами ФСПО УДПУ, Театр юного глядача Уманського Міського Будинку Культури, Київське молодіжне арт-об'єднання «Щ.Е.К.». У виступах підіймались досить важливі питання залежностей, насилля, вибору, протистояння, самоцінності, моральних та фізичних проявів спокуси та боротьби за власне щасливе повноцінне життя. Фестиваль був побудований на основі історії про Чайку Джонатана Лівінгстона (Р.Бах). Лейтмотивом проходила думка про те, що слід прагнути досконалості, розкриття і пізнання себе, слід бути тим, хто ти є і жити своїм життям, при цьому намагатись бачити в інших хороше і вчити їх це хороше усвідомлювати. Філософська притча, втілена на сцені, прикрашена виступами театру тіней, дитячими та дорослими колективами, піснями, танцями та театральними психологічними мініатюрами склали 4-годинний цілющий напій для душі і свідомості усіх присутніх у залі Уманського МБК.





Також на фестивалі був реалізований соціально-психологічний проект "Листи"... Протягом місяця підготовки фестивалю небайдужа молодь присилала нашим волонтерам свої анонімні листи, у яких розповідалось про актуальні страхи, переживання та проблеми юнаків і дівчат... Частково ці листи були зачитані на фестивалі.

Метою цієї акції було донесення до глядача/слухача того, чим насправді живе сучасна молодь! І, можливо, хтось знайшов відповіді на резонуючі колючі питання чи зробив для себе правильні висновки.


Пресцентр УДПУ