Діалектологічна практика для філологів УДПУ – це гарна нагода збагатитися новими знаннями та яскравими враженнями. Цього літа студентам 38 групи пощастило проходити діалектологічну практику в мальовничому селі Верхнє Висоцьке Турківського району Львівської області.

Прибувши на місце призначення, майбутні мовознавці займалися збиранням місцевих діалектизмів, зіставляли їх з літературними відповідниками. Користуючись тематичними питальниками, студенти записували відомості про різноманітні аспекти традиційно-побутової культури мешканців досліджуваної говірки села: будівництво, одяг, взуття, їжу, календарні й родинні обряди.

Респонденти, які все життя прожили в селі, розповіли практикантам про давню весільну атрибутику, календарну обрядовість, сімейні звичаї та родильний обряд. Можна з упевненістю сказати, що вони цілком відрізняються від сучасних. Співпрацюючи зі старожилами, студенти мали змогу розвивати власні комунікативні здібності та зібрати всі необхідні відомості, підкріпивши їх фото та відеоматеріалами.

Пресцентр УДПУ