Сьогодні – День Сонця. У цей дивовижний день ми вшановуємо наше світило, яке дає сили жити всьому на Землі. Сонце приносить радість і світло в усі прояви нашого життя. І не тільки в сьогоднішній день, але і в будь-який інший.

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Світлана Совгіра, розповідаючи студентам про сонячне свято, наголосила, що його суть - зосередити зусилля інтелектуалів всієї планети на розробці способів широкого використання поновлюваних джерел енергії, безкорисливо подарованих нам природою. Відсоток нинішнього споживання людством величезної енергії Сонця, морських хвиль, вітру, регулярних припливів і відливів недозволено малий. Ентузіасти і професіонали, громадські організації та фірми по всій Європі організовують різного роду заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики.

Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 р., на добровільній основі організовує щорічний День Сонця.

Пресцентр УДПУ