Минулого тижня делегація УДПУ у складі проректора з науково-педагогічної роботи Тетяни Кочубей та завідувача відділу по роботі з іноземними студентами Юлії Клименко відвідала Бакинський університет бізнесу, де відбувалося святкування 20-ти річчя університету та конференція, присвячена розвитку міжнародних зв’язків.

У ході поїздки було підписано вже другу угоду з Бакинським університетом. Перша засвідчує співпрацю у галузі набору іноземних студентів, друга стосується академічних обмінів між нашими університетами. Студенти економічного факультету тепер мають можливість навчатися в Бакинському університеті протягом певного періоду, ми, в свою чергу, навчатимемо студентів з Азербайджану. У ході переговорів узгоджено можливість розміщення публікацій науковців УДПУ в журналі Бакинського університету «Аудит».


Також встановлено контакти з Батумським державним університетом імені Шота Руставелі, зокрема відбулося обговорення напрямків співпраці із завідувачем департаменту стратегічного розвитку та міжнародних зв’язків Наною Куршубадзе, завідувачем департаменту фінансів, обліку та аудиту Асіє Цинцадце та Бадрі Гешбайя, доктором економічних наук, професором, академіком Академії економічних наук Грузії.

Делегація УДПУ зустрілася з надзвичайним та уповноваженим послом України в Азербайджані Олександром Міщенко, отримано запевнення пана посла про готовність до співробітництва у галузі відбору іноземних студентів для нашого університету.

Програма святкування 20-ти річного ювілею університету передбачала відкриття музею університету та пам’ятника Гайдару Алієву. Приємно, що в музеї у секторі міжнародних зв’язків розміщено фотографію – момент підписання першого договору з нашим університетом.

Ректор Бакинського університету бізнесу Ібад Муса Аббасов висловив глибоку повагу і вдячність колективу УДПУ за вітання та подарунки до ювілею і передав для університету пам’ятні сувеніри, – книгу про Бакинський університет, у якій висвітлено також співпрацю з нашим університетом, та старовинні музичні інструменти Азербайджану, які акомпанують національний мугам – основний жанр азербайджанської народної музики.

Пресцентр УДПУ