13 лютого у м. Київ відбулися дві події, учасниками яких стали науковці університету на чолі з головою Уманського районного осередку Міжнародної асоціації екологів університеті, професором Світланою Совгірою. Це Міжнародний екологічний форум «Екологічна політика: між кризами та реформами» та Загальні збори Міжнародної асоціації екологів університетів.

На форумі були присутні представники різних країн (Казахстан, Словаччина, Угорщина, Польща) та різних університетів України. Під час форуму піднімалися глобальні питання, зокрема: про трансформацію вищої екологічної освіти в умовах імплементації Закону України «Про вищу освіту», про Екологічну Конституцію Землі, про імплементацію європейського досвіду участі громадськості у процесі формування екологічної політики України тощо.




На загальних зборах висвітлювалися конкретні проблеми освіти, практики, природоохоронної діяльності та звіт голів районних осередків.

Прозвучали доповіді екологів нашого університету Світлани Совгіри (Екологічна підготовка майбутніх учителів хімії в умовах університетської освіти), Романа Подзерея (Придатність земель Черкаської області для ведення органічного землеробства), Світлани Люленко (Перевірка готовності майбутнього вчителя природничих дисциплін до природоохоронної роботи в школі), Наталії Душечкіної (Пріоритети освіти в інноваційному розвитку вітчизняної економіки).




Примітним моментом Загальних зборів став прийом до лав асоціації нових членів. З Уманського університету посвідчення отримали аспіранти Наталія Душечкіна та Вікторія Берчак.

За активну участь у роботі Міжнародної асоціації екологів університетів Світлана Совгіра була нагороджена почесною грамотою.


Уманський районний осередок Міжнародної асоціації екологів сподівається на розширення географії учасників своєї організації. Всі охочі поповнити ряди осередку можуть звертатися за адресою: УДПУ, корпус №1, ауд. 211.

Пресцентр УДПУ