За кілька днів після успішного виступу на бронзовому фіналі Європейських ігор, призер з вільної боротьби Василь Шуптар завітав до університету, де за нього щиро вболівали.

Під час теплої зустрічі із ректором університету Олександром Безлюдним та деканом факультету фізичного виховання Галиною Безверхньою бронзовий призер перших Євроігор розповів про свій шлях до перемоги та плани на майбутнє.





Сильний та витривалий на спортивному майданчику, Василь скромний та стриманий у звичайному житті. Розповідає, що для нього було надзвичайно почесно бути у складі національної збірної України і захищати честь рідної Батьківщини на міжнародній арені нарівні із визнаними титулованими спортсменами. Попередній відбір був дуже нелегким, але півроку систематичних тренувань та зборів забезпечили Василеві участь у Європейських іграх. За його словами, у Баку тепло зустрічали українську збірну і вболівали за наших спортсменів. Європейські ігри проводилися на високому рівні і за їх перебігом спостерігали в усьому світі.

Запорукою успіху у фінальному поєдинку, ділиться студент, була максимальна сконцентрованість та віра в перемогу. Він здолав болгарина Вєлікова достроково і був дуже радий та гордий з того, що завоював бронзову нагороду.

Під час розмови Василь Шуптар подякував адміністрації факультету та університету за всебічну підтримку та сприяння у становленні молодих спортсменів. Для нього, постійного учасника змагань різних рівнів, це надзвичайно важливо, адже систематичні тренування та збори вимагають багато зусиль і часу. В Уманському педуніверситеті йому завжди йшли назустріч, допомагали та підтримували.

Олександр Іванович побажав бронзовому призеру Європейських ігор успішного захисту магістерської роботи, подальших успіхів, нових перемог та здійснення всіх задумів.

А плани на майбутнє у Василя – грандіозні. Він мріє про участь та перемогу на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Однак попереду ще складний процес ліцензування, який відбудеться вже у вересні цього року. Сподіваємося, що доля буде прихильною до наполегливого, талановитого борця і його чекає велике майбутнє. Щиро бажаємо йому міцного здоров’я та успіху!

Пресцентр УДПУ