Студенти та викладачі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини зустрілися із представниками Третьої окремої штурмової бригади у межах інформаційного туру «Пробуди в собі воїна. Вривайся у третю штурмову», які вони проводять Україною.

Надзвичайне враження на студентів справила Молитва Українського Націоналіста, з якої розпочалася зустріч, і яку вони промовляли разом із бійцями: «…Скріпи мій дух, загартуй волю, в серці замешкай моєму, зрости мене до ясних чинів, в чинах нехай знайду я смерть, солодку смерть в муках за тебе, і розпливуся в тобі та вічно житиму в тобі. Відвічна Україно: свята, могутня, соборна!»

Всі, хто прийшов на зустріч, були захоплені стилем спілкування бійців, чистою українською мовою, дотепним гумором та ерудицією. Бійці знають і шанують історію своєї держави, відстоюють національну ідею створення Української Самостійної Соборної Держави.

У ході спілкування  представники намагались донести до слухачів, що унікальність їхньої бригади полягає в тому, що командири розуміють цінність людського життя і ресурси, які потрібні для того, щоб його зберегти. Тому найважливішими цінностями бригади у підготовці бійців є мотивація, дисципліна та підготовка. Адже за словами азовців, воїн – еліта суспільства, він повинен бути прикладом та прагнути до майстерності в будь-чому за що береться.

Упродовж двогодинного спілкування студенти дізналися про життєвий шлях бійців та історію вступу до лав Третьої окремої штурмової бригади, особливості проходження служби в даній бригаді, побратимство, перспективи та переваги приєднання до Третьої штурмової.

Також студенти дізналися про особливості проведення безкоштовного тижневого вишколу, про можливості відчути свої слабкі та сильні сторони, зрозуміти, в чому найефективніше можна проявити себе в ЗСУ та отримати рекомендації від інструкторів.

Співробітники та студенти університету виявили бажання підтримати донатом Третю штурмову та передали власноруч виготовлені обереги.

На згадку студентам залишилися автографи бійців, адже лише вони – справжні Герої нашого часу!

Довідково: Третя окрема штурмова бригада – добровольчий підрозділ, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення. Засновник – перший командир полку «Азов» Андрій Білецький. У січні 2023 року Сили спеціальних операцій полку «Азов» увійшли до складу Сухопутних військ ЗСУ та стали третьою окремою штурмовою бригадою.

Інформаційну кампанію третя штурмова бригада проводить по всій Україні.

Слава Україні! Героям слава!

Пресцентр УДПУ