На Всеукраїнському турнірі з боксу, який проходив у місті Вінниця і присвячувався пам’яті видатного тренера Вінниччини Анатолія Вальчука, семеро із восьми уманських боксерів стали призерами. Серед них і наші першокурсники факультету фізичного виховання член молодіжної збірної України Ярослав Петриченко та Андрій Смирнов. Обидва вони майстри спорту з боксу.


У ваговій категорії 69 кілограмів Ярослав виборов друге місце. Але яке це срібло! Наш Ярослав вийшов на ринг із боксером №1 збірної України, майстром спорту, бронзовим призером чемпіонату світу серед молоді Олексієм Токарчуком. Їх бій став справжньою окрасою фіналу турніру, майстри спорту ні на мить не давали один одному передихнути, бій був запеклим і захоплюючим. І хоч Ярослав поступився, виступав по-бійцівському достойно. Своєю майстерністю він завдячує заняттям у боксерському клубі «Ринг» при університеті, особистому тренеру Віктору Петриченку, також випускнику УДПУ.

Андрій Смирнов виступав у ваговій категорії 60 кілограмів, провів два бої і отримав золото. Це не перша перемога Андрія. У його арсеналі перше місце на чемпіонаті України серед школярів (2009 рік), бронза Всеукраїнського «Турніру найсильніших» у 2010 році. А у 2011 році Андрій здобув бронзову нагороду Чемпіонату України, став чемпіоном Міжнародного турніру у м. Хмельницьк.

Попереду у Ярослава Петриченка та Андрія Смирнова ще багато боїв. Побажаймо ж їм для майбутніх перемог і надалі відточувати свою майстерність. До речі, на сьогоднішній день у боксерському клубі університету тренується близько 100 юних бійців різного віку. Приємно, що тренерський колектив «Рингу» також складається з наших випускників Віктора Кабанова та Олега Ковалика.

Пресцентр УДПУ