В умовах військового стану питання порятунку людського життя відіграє особливу роль, а навчання та тренінги з надання першої домедичної допомоги, завдяки яким ми можемо освоїти важливі навички, що дозволяють зберегти людське життя до приїзду швидкої допомоги, відіграють ще більшу роль.

Поетапно в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини для студентів, науково-педагогічних працівників та співробітників усіх структурних підрозділів проводяться тренінги з надання першої домедичної допомоги.

Нещодавно працівники бухгалтерської служби університету відвідали Уманську міськрайонну організацію Товариства Червоного Хреста, де вони освоїли комплекс домедичних заходів, які спрямовані на порятунок та збереження життя потерпілого. Окрім отримання фахової теоретичної інформації, учасники закріпили почуте й побачене на практиці. Зокрема, ознайомлювались з основними принципами порятунку: боковим стабільно безпечним положенням потерпілого, якісною серцево-легеневою реанімацією та зупинкою кровотечі.

Всі учасники тренінгу вкотре переконалися, що знання і вміння з надання першої домедичної допомоги не лише потреба часу, а й дієвий спосіб врятувати людське життя.

Пресцентр УДПУ