На першому у нинішньому навчальному році засіданні вченої ради університету розглянуті питання про підсумки роботи колективу університету за 2015/2016 н.р. та завдання на 2016/2017 н.р., з доповіддю по якому виступив ректор університету, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний.

Досить наголосити, що напередодні засідання здійснено відповідні заходи, спрямовані на вибудовування більш ефективної його роботи – всі члени вченої ради у електронному варіанті отримали звіт про роботу університету та проект ухвали. Ректор висловив подяку всім, хто долучився до обговорення проекту. В остаточному варіанті ухвали враховані всі надіслані пропозиції.

У обговоренні звіту взяли участь доктор педагогічних наук, професор, перший проректор Андрій Гедзик, доктор педагогічних наук, професор, декан факультету професійної та технологічної освіти Станіслав Ткачук, кандидат педагогічних наук, доцент, відповідальна за стажування студентів та педагогічну практику по університету Оксана Гнатюк, проректор з економічних та господарських питань Станіслав Марков, заступник голови студради університету, студентка історичного факультету Юлія Похолюк.

Одностайним було рішення членів вченої ради: основним завданням університету на нинішній навчальний рік вважати імплементацію положень Закону України «Про вищу освіту» щодо всіх напрямків життєдіяльності закладу.

Затверджено ряд заходів щодо підвищення якості освіти в університеті, модернізації освітньо-наукового процесу відповідно до європейських стандартів, підвищення конкурентоспроможності випускників на ринку праці. Окремі пункти рішення стосуються сфери наукової та інноваційної діяльності. Визначено заходи щодо демократизації вузівського життя та підвищення ефективності управлінської діяльності.

В ухвалі, зокрема, йдеться про те, що слід забезпечити якість навчання студентів очної, заочної (дистанційної) форм через підвищення рівня навчально-методичного забезпечення, розміщеного у віртуальному інформаційно-освітньому середовищі, а також через сертифікацію дистанційних курсів та організацію спілкування і співробітництва учасників педагогічного процесу за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.

 

Намічено здійснити заходи щодо прогнозування та відкриття перспективних спеціальностей з урахуванням потреб держави і регіону, підготовки  фахівців, затребуваних ринком праці. Вивчити питання запровадження нових спеціалізацій, додаткових кваліфікацій у межах існуючих бакалавратів, магістерських програм, а також нових програм підготовки докторів філософії.

Визначено ряд інших завдань, виконання яких дозволить в подальшому удосконалити та покращити якість надання освітніх послуг відповідно до сучасних вимог.

Про план роботи університету та навчальної документації підрозділів на 2016/2017 н.р., а також про підсумки роботи екзаменаційних комісій на денній та заочній формах навчання у 2015/2016 н.р. членів вченої ради інформував доктор педагогічних наук, професор, перший проректор Андрій Гедзик. Обидва документи затверджено.

Секретар вченої ради, кандидат педагогічних наук Наталія Ревнюк озвучила план роботи вченої ради університету на нинішній навчальний рік, який сформований згідно пропозицій структурних підрозділів університету.

Отже, визначено програму подальших дій, інструменти та методи її реалізації. На всіх чекає багато справ, непростих випробувань. Потрібно максимально консолідувати зусилля та зосередитися на реалізації намічених планів. Попереду — напружена, складна й відповідальна робота.

Пресцентр УДПУ