Щиро вітаємо працівників туристичної галузі з професійним святом – Днем туризму!

Туризм сьогодні є одним із перспективних напрямків соціально-економічного розвитку нашої країни, регіонів, міст. Україна з кожним роком все ширше відкриває перед світом свої унікальні природні багатства, самобутність своєї історії, культури, народних звичаїв і традицій. Є чим пишатись і нашому місту: неповторні краєвиди національного дендропарку «Софіївки», що є одним з найвидатніших витворів садово-паркового мистецтва кінця XVIII – XIX ст., історико-архітектурний заповідник «Стара Умань». Атмосфера рідної Умані – це можливість поринути у часи гетьманів Ханенка і Дорошенка, графа Потоцького, побувати в місці, описаному в поемі Тараса Шевченка «Гайдамаки». Унікальне наше місто і тим, що на цій землі похований цадик Нахман – засновник брацлавського хасидизму.

Але ще чимало цікавого і досі непізнаного є в нашій державі, області та місті. Розповісти всьому світові про перлини історії, культури нашого краю – є одним з найголовніших завдань туристичної галузі. Ми пишаємося, що в нашому університеті, зокрема в Інституті економіки та бізнес-освіти, успішно працює кафедра технологій та організації туризму і готельно-ресторанного справи, яка наполегливо спрямовує свої зусилля на якісну підготовку фахівців у галузі туризму та подальший розвиток цієї сфери. З нагоди свята вітаємо викладачів і студентів напрямку підготовки «Туризм» і бажаємо їм нових успіхів та професійних досягнень.


Однак День туризму – це свято не тільки працівників галузі. Мільйонів людей ваблять близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Саме тому це свято усіх, хто не раз відчув у собі поклик до походів, подорожей чи екскурсій.

Тож, щиро бажаємо всім любителям мандрівок міцного здоров’я, завзяття, наснаги, гарних емоцій і приємних вражень. А працівникам туристичної галузі зичимо успіхів та процвітання. Нехай ваш професіоналізм зростає з кожним кроком та служить для розбудови туризму в Україні. Миру і добра усім!

Ректорат
Профком
Студрада