В Уманському державному педагогічному університеті відбулося свято «Єднання культур», у якому взяли участь іноземні студенти з Алжиру, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Польщі. Були представлені яскраві презентації країн. Наші студенти з Африканських країн розповіли чимало цікавого та захоплюючого про свої рідні домівки, мову, культуру, звичаї та побут. Студентка Прешес Мачека заспівала гімн Зімбабве своєю рідною мовою – шоною. Завдяки майстерно підготовленим презентаціям, студенти та викладачі університету побачили природу країн, особливості культури та побуту, національний одяг; слухали національну музику та гімни африканських країн.







Разом з тим, студенти мали чудову нагоду глибше пізнати українську культуру та історію, переглянувши фільм про славне місто Умань. Родзинкою свята стала лялька-мотанка, що вважається сакральним оберегом. Вона також є символом жіночої мудрості та своєрідним пам’ятником Трипільської цивілізації. Доцент Олена Побірченко провела майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. Відтепер іноземні студенти матимуть український оберіг, виготовлений власноруч.




Наприкінці святкової програми всі учасники поставили собі спільну мету – підтримувати культурні зв’язки та шанувати національні надбання наших народів, а також проявляти розуміння та толерантність один до одного.