Саме такі поради опубліковано на сайті МОН.

Через непередбачувані воєнні дії з боку рф неможливо втримувати психоемоційні реакції. І це нормальна реакція організму на ненормальні ситуації. У межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки за ініціативою першої леді України Олени Зеленської команда МОН спільно із психологами телеграм-каналів «Подбай про себе» та «Підтримай дитину» продовжують публікувати поради та рекомендації.

Головне завдання кожного – вистояти та намагатися запобігти негативним емоціям впливати на ресурсність організму. У спеціальному розділі Довідника безбар‘єрності «Етика взаємодії у періоди стресу» зібрано матеріали, які допоможуть контролювати реакції організму в екстремальних умовах.

  1. Загальні порадидопоможуть підтримати себе у непрості періоди. Оберіть найбільш близькі та спробуйте виконувати регулярно.
  2. Вправа на повільне диханнядопоможе вам під час тривог та коли перебуваєте у пригніченому стані.
  3. Вправа, яка допоможе зняти напругув тілі, яку спричинив стрес. 
  4. Методика «Коло контролю» допоможе визначити проблеми, з якими можна впоратися, а з якими – ні.
  5. Як допомогти людині, що перебуває у стані сильного стресу? Зокрема, якщо вона дезорієнтована, несвідомо хоче нашкодити собі або іншим, плаче або кричить. Це непросто, однак можливо, якщо знати, як діяти.

Проблеми не потрібно переживати, їх потрібно вирішувати! Бажаємо успіху!

Миру і безпеки нам всім!

Разом до Перемоги!

ДЖЕРЕЛО

Пресцентр УДПУ