У відповідності до навчального плану відбувся польовий етап комплексної фахової практики студентів І-го курсу 2 і 3 групи з географічних дисциплін (геологія з основами геохімії та картографія з основами топографії) у с. Колочава (Міжгірський район, Закарпатська обл.) під керівництвом співробітників кафедри загального землезнавства та геології - доктора геологічних наук, професора Сергія Половки та викладача Дар’ї Панкратенкової.

Під час проходження цього етапу практики студенти-географи здійснювали виходи в польові навчальні маршрути, знайомилися та опановували методику проведення геологічних і картографічних робіт у полі.


Місце проведення польового етапу практики було вибрано не випадково, адже в Українських Карпатах є можливість наочно показати та вивчити дуже різнорідну гаму геологічних об’єктів і процесів, а саме: гірські річки і тимчасові водні потоки та їх геологічну роботу, одне з не поширених явищ у гірській місцевості – зародження болота, мінеральні джерела питної води, форми знаходження мінералів у природі (сталактити і сталагміти), процеси вивітрювання гірських порід і мінералів (фізичне та біологічне), зсувні процеси, різні геологічні відслонення, знамениті карпатські фліші та складки, сфагнове болото, природні (гірське озеро Синевир) і штучні водойми та простежити наслідки антропогенної діяльності тощо.
















На особисте переконання співробітників кафедри загального землезнавства та геології, фахову практику з природничих (географічних та біологічних) дисциплін потрібно проводити комплексно. Це дає можливість ознайомити студентів УДПУ природничо-географічного факультету з географічною та біологічною різноманітністю просторів України, оздоровити та збагатити історико-культурні знання майбутніх географів.

Пресцентр УДПУ