В історії існування кожної держави бувають дуже кризові моменти, коли на кону стоїть дуже багато. Щось подібне відбувається і зараз в Україні. Представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини зайняли активну громадянську позицію, не словом, а ділом допомагають всім, хто цього потребує. «Ми не можемо і не хочемо зоставатися осторонь!» - заявляють викладачі та студенти. Добрі справи не залишаються непоміченими - вони як маяки світять тим, хто чекає на підтримку. У відповідь благодійникам університету звідусіль линуть щиросердні подяки.

Нещодавно прийшло кілька таких листів-признань. У одному із них – від столичної благодійної організації «Волонтерський Легіон Свободи», що надійшов на ім’я ректора, професора Олександра Безлюдного говориться: «Висловлюємо захоплення й щиру дяку Вашим колегам-викладачам Валентину Купчику, Петрові Волошину, Василеві Семенчуку – учасникам тріо «Гонта», які взяли участь в турі Арт-десанту «Святий Миколай українців привітай» в найнебезпечніші точки Луганщини й Донбасу, зокрема, Біловодський район, міста Щастя, Сіверськодонецьк, м. Бахмут та станицю Луганська до захисників Вітчизни, мешканців прифронтової смуги, сиріт і знедолених, діток. Їх Висока виконавська майстерність тріо «Гонта», професійність, гнучкість, порозуміння й товариська солідарність в непростих умовах війни зажили слави у бійців та в колі титулованих артистів-волонтерів заслужених артистів України Світлани Мирводи, Лесі Горової, Леоніда Репети, професора Володимира Семистяги. Сподіваємося на подальші творчі взаємини для перемоги й утвердження Української державності. З повагою і шаною, заслужений діяч мистецтв - мистецький провідник Сергій Архипчук, заступник Голови Волонтерського Легіону Свободи» Олег Білик.

Колектив міськрайонної волонтерської організації «Разом» у листі до ректора, професора Олександра Безлюдного висловив щиру подяку йому та очолюваному навчальному закладу за підтримку та активну участь у проведені акції «Зроби свято для малечі, якій війна лягла на плечі». «Просимо відзначити голову профкому університету Олександра Осадчого за організацію та керівника студентського народного театру драми і комедії Наталію Алексееву за проведення чудового новорічного свята для дітей учасників АТО. Батьки і діти дякують за цікаву новорічну казку "Снігова королева" та веселу конкурсну програму. Хочемо відмітити високий професіоналізм керівника колективу та акторську майстерність учасників театру.

Ми цінуємо Вашу працю і дякуємо за значний вклад та допомогу нашим військовим, які захищають українську землю та цілісність держави в зоні АТО. Дякуємо за підтримку і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю», - з повагою написав голова Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом» Сергій Мельник.

Директор Уманського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інна Гущин висловила подяку колективу факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за співпрацю у сфері соціальної діяльності, підтримки сімей з дітьми та залучення дітей з особливими потребами Уманського району до проведення ІІ фестивалю творчості дітей «Рівні між собою ми, будем разом Я і Ти».

Приємно за таке визнання, але слід зауважити, що милосердя ніколи не буває забагато.

Пресцентр УДПУ