Постійно дбаючи про підвищення свого фахового рівня, викладачі факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у липні 2017 року вкотре скористалися нагодою відвідати літню школу професійної майстерності, організовану Британською Радою в Україні спільно з Українським відділенням Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної. Ця школа була організована у рамках спільного проекту МОН України та Британської Ради в Україні «Шкільний вчитель нового покоління».

Серед учасників літньої школи були 46 викладачів англійської мови та методики навчання іноземних мов із восьми університетів, які виявили бажання приєднатися до пілотування нової програми з методики навчання англійської мови у 2017-2018 н.р. Метою тренінгів було ознайомлення з основними принципами побудови нової програми та підходами до планування та проведення занять з методики навчання англійської мови.

Члени робочої групи проекту «Шкільний вчитель нового покоління» цього разу спробували себе у ролі тренерів. Серед них і викладачі  факультету іноземних мов нашого  університету професор Оксана Заболотна, доценти Алла Гембарук та Олена Бевз.

Аби краще зрозуміти структуру занять, побудованих за принципом «від практики до теорії», для учасників були організовані майстер-класи з окремих розділів програми. Приємно, що наш викладач Олександр Слободяник (кафедра англійської мови та методики її навчання) слухачам літньої школи успішно провів майстер-клас з теми «Brief Overviewof Givingand Receiving Feedback».

Учасники школи також мали можливість продемонструвати свої вміння планувати та проводити заняття за новою програмою. Фрагменти занять, які вони підготували і провели, стали свідченням того, що очікувані результати тренінгів були досягнуті. З цим завданням успішно впоралися і представники нашого університету - викладачі кафедри англійської мови та методики її навчання факультету іноземних мов Ангеліна Колісніченко та Вікторія Кобилянська.

Пресцентр УДПУ