Наприкінці червня впродовж тижня група науковців УДПУ у складі понад 20 осіб пройшла стажування в партнерському навчальному закладі – Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Республіка Польща). До складу делегації, яку очолила проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, професор Владилена Сокирська, ввійшли декани Валентина Коваль (факультет української філології), Тетяна Махомета (факультет фізики математики та інформатики), Сергій Пензай (факультет фізичного виховання), а також науково-педагогічні працівники кількох факультетів: історичного, мистецтв, української філології, фізичного виховання, початкової освіти, дошкільної та спеціальної освіти, фізики, математики та інформатики.

Метою стажування було підвищення кваліфікації професорсько-викладацького складу, інтеграція українських викладачів до європейського освітнього простору та ознайомлення з можливостями, які такий крок передбачає.

З цією метою польські колеги підготували та провели для викладачів нашого університету низку лекцій та майстер-класів дидактичного характеру, під час яких науковці УДПУ мали можливість ознайомитися із методами та інструментами для реалізації освітніх проектів, принципами організації європейського освітнього простору.

Цінним під час закордонного стажування було також спілкування між колегами, обмін досвідом та налагодження тісних ділових контактів з метою реалізації подальших спільних проектів.

По завершенню стажування його учасники отримали сертифікати про проходження міжнародного стажування.

Пресцентр УДПУ