У місті Борщів Тернопільської області відбувся Всеукраїнський семінар-тренінг, спрямований на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура». Семінар пройшов за участю представників усіх областей України. Делегатом від Черкащини був викладач факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Максим Килимистий.

Учасники семінару-тренінгу пройшли базову підготовку з таких напрямів:

  • Основи провідництва. Гра «Джура» як система підготовки нової національної еліти.
  • Впоряд та церемоніали гри «Джура». Отримання козацьких традицій
  • Організаційні засади гри «Джура» . Алгоритм створення самовиховного осередку гри. Хто може сприяти діяльності осередку гри.
  • Базові військово-патріотичні напрямки підготовки по грі «Джура».
  • Важливість співпраці з молодіжними виховними організаціями. Заходи та проекти, які підтримуються Міністерством молоді та спорту. Можливість участі. Участь у відкритих змаганнях, заходах (Стежками Героїв, Антонівці-Гурби, Звитяга та ін..)

Та особливої уваги заслуговують саме практичні заняття. Організатори приклали максимум зусиль щоб кожен учасник отримав нові практичні знання та навички з подолання смуги перешкод, тактики на основі гри пейнтбол, вогневої підготовки (стрільби з пневматичної гвинтівки, страйкбольної зброї та луків).

Досвід, який отримали учасники семінару-тренінгу, обов’язково буде корисним не лише в реалізації системи національно-патріотичного виховання в своїх навчальних закладах, а і у власному житті.

Пресцентр УДПУ