22 серпня 2024 року Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини спільно з МОН України та Національним Erasmus+ офісом в Україні організував всеукраїнський семінар на тему: «Можливості програми Erasmus+ для ЗВО», зібравши партнерів з усіх куточків України на інформаційну сесію програми Erasmus+.

У заході взяли участь близько 80 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники університету та представники ЗВО України, а саме: Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка, Хмельницького національного університету, Херсонської державної морської академії, Університету імені Григорія Сковороди в Переяславі, Київського міжнародного університету, Львівського торговельно-економічного університету, Рівненського державного гуманітарного університету, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, НТУ «Дніпровська політехніка» та Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Почесна гостя заходу, Світлана Шитікова, координаторка НЕО в Україні розповіла про ключові пріоритети, напрями та ідеї для участі в конкурсах, комплементарність між напрямами і можливості взаємодії університетів з іншими організаціями, про Програму ЄС Еразмус+ як інструмент інтернаціоналізації та трансформації української освіти на шляху вступу України до ЄС.

У другій частині зустрічі університет поділився власним досвідом міжнародної співпраці та впровадження проєктів. Доповідачем про «Проєкти Erasmus+ в УДПУ імені Павла Тичини» виступила Катерина Ільніцька, начальник відділу міжнародних зв'язків. Учасники зустрічі мали змогу обговорити ключові особливості та виклики реалізації проєктів під час воєнного стану, потенціал програми Erasmus+ для розвитку академічної мобільності та співпраці між освітніми установами.

Семінар став платформою для обміну досвідом, ознайомлення з новими можливостями грантів і навчальних програм, а також для налагодження партнерських зв'язків між вищими навчальними закладами. Учасники дізналися про успішні приклади реалізації проектів за програмою, а також про те, як подати заявки на гранти та отримати фінансування для своїх ініціатив, обговорили потенціал та перспективи співпраці університетів-учасників семінару в рамках програми Erasmus+. Захід став важливим кроком для розвитку міжнародної співпраці в освіті та відкрив нові горизонти для українських вишів.

Пресцентр УДПУ