00

З нагоди Всесвітнього дня першої допомоги викладачі та співробітники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на базі кабінету безпеки Уманського педагогічного фахового коледжу ім. Т.Г.Шевченка пройшли навчання та тренінг з надання медичної допомоги, який провели представники Уманської міськрайонної організації Червоного Хреста України.

Всесвітній день надання першої медичної допомоги проводиться щорічно в другу суботу вересня. Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальною медичною освітою. Саме тому кожному із нас необхідно володіти основами надання першої допомоги, особливо в умовах військового стану.

Під час тренінгу учасники закріпили на практиці набуті знання із забезпечення повної безпеки потерпілому, навчалися перевіряти ознаки життя у постраждалого, а саме: перевіряти дихання, оцінювати свідомість потерпілого, проводити штучне дихання, непрямий масаж серця, зупиняти кровотечу тощо.

Учасники тренінгу висловлюють щиру вдячність організаторам та тренерам за можливість поділитись власним досвідом, отримати нові знання.

Пресцентр УДПУ