Природничий-географічний факультет досить тривалий час співпрацює із закладами освіти у напрямку розробки та апробації технологій викладання дисциплін природничого циклу. У рамках заключеної угоди 16 грудня 2011 року в Іванівському НВК Уманського району відбувся семінар-практикум «Впровадження інноваційних технологій навчання як засобу підвищення якості природничих дисциплін».

У семінарі взяли участь викладачі природничо-географічного факультету к.х.н., доцент Валюк В.Ф., к.г.н. старший викладач Ситник О.І., викладач Кугай М.С., 27 вчителів хімії та географії Уманського району та методист РМК Курган Л.В.

Роботу учасники семінару розпочали з перегляду електронної презентації школи. Учні провели віртуальну екскурсію коридорами рідної школи, презентували калейдоскоп шкільних справ.

У ході семінару було проведено:

  • майстер-клас «Використання проектних технологій на уроках хімії» (к.х.н., доцент кафедри хімії та екології Валюк В.Ф.);
  • тренінг «Використання інноваційних технологій на уроках географії» (викладач кафедри географії та методики її навчання Кугай М.С.).
  • інтегрований урок географії і хімії в 10 класі «Хімічна промисловість світу. Нітратна кислота. Її виробництво та застосування». (вчитель хімії Кліщ Г.М., вчитель географії Черній Г.В.).


По закінченню уроку пройшло засідання «круглого столу», де учасники обговорювали роль і значення інформаційних технологій у сучасному житті в цілому та у освітянській галузі зокрема. Також піднімались питання доступності інтерактивних та інформаційних технологій для сільської школи.