Три дні потребувалось студентам другого курсу факультету соціальної та психологічної протягом, аби прозвітувати про волонтерську практику, яку вони проходили на міських дитячих майданчиках у рамках роботи Центру дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй» управління праці та соціального захисту Уманської міської ради.

Результати проходження практики студенти подавали у формі презентації та звіту-доповіді. Захист практики дав можливість студентам не лише розповісти про здобутки, враження, отримані під час роботи з різновіковою категорією дітей у тимчасовому колективі, а й про труднощі, з якими доводилось зустрітися та шляхи їх подолання. Процедура захисту практики передбачала відповіді на запитання, які стосувалися виконання завдань практики. У результаті обговорення майбутні фахівці показали високий рівень теоретичних знань, поділилися враженнями від здобутого практичного досвіду та продемонстрували бажання до майбутньої трудової діяльності.

Звіти студентів-практикантів заслуховували викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кафедри психології та фахівець управління праці та соціального захисту Уманської міської ради. Аналізуючи звіти, вони зробили виновок, що студенти-практиканти належним чином виконали поставлені завдання, навчилися самостійно планувати роботу та виконувати її, швидко налагоджувати контакт з дітьми, проводити різні ігри, залучати дітей до спільної діяльності.

Волонтерська практика стала основою для формування готовності майбутніх фахівців до здійснення соціально-педагогічної діяльності, потреби здобувати і застосовувати нові теоретичні і методичні знання.

Пресцентр УДПУ