Відповідно до Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини в ІІ семестрі 2023-2024 навчального року на факультеті соціальної та психологічної освіти розпочалося проходження внутрішньої академічної мобільності студентів факультету та студентів інших ЗВО.

Академічна мобільність є одним із пріоритетних напрямів діяльності Університету з метою поглиблення інтернаціоналізації та інтеграції Університету в український та міжнародний освітньо-науковий простір, підвищення якості освіти та ефективності наукових досліджень, а також забезпечення конкурентоспроможності на ринку освітніх послуг.

Академічна мобільність можливість учасників освітнього процесу навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти на території України чи поза її межами.

Внутрішня академічна мобільність учасників освітнього процесу на факультеті соціальної та психологічної освіти відбувається відповідно до укладеного консорціуму між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та шістьома ЗВО України:

  • Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради;
  • Рівненський державний гуманітарний університет;
  • Державний вищий навчальний заклад «Донбаський державний педагогічний університет»;
  • Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені Костянтина Дмитровича Ушинського»;
  • Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка;
  • Сумський державний педагогічний університет імені Антона Семеновича Макаренка.

Предметом договору є консолідація зусиль університетів спрямована на оптимальне використання науково-педагогічного потенціалу викладачів та наявних інформаційно-технічних засобів для участі у програмах внутрішньої академічної мобільності студентів аспірантів, докторантів, співробітників.

У  2 семестрі 2023/24 н.р. виявили бажання взяти в академічній мобільності 10 учасників освітнього процесу факультету соціальної та психологічної освіти.

Детальніше на сайті

Терміни проходження мобільності з 25.03.2024 р. – 30.04.2024 р.

Бажаємо успіху, цікавих знайомств, нових вражень, реалізації задуманого всім учасникам академічної мобільності.

Пресцентр УДПУ