2 – 5 липня 2017 року на олімпійській базі в Дніпрі відбувся особистий чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. Спринтерські змагання на різних дистанціях проводились з метою відбору на чемпіонати Європи та світу.

У складі збірної команди Черкаської області першість на всеукраїнських змаганнях виборювали і студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини: Олександр Гарань, Юлія Юрійчук, Владислав Мегесь, Владислав Карнаух, Микола Чаплоуцький, Ярослав Фріюк (факультет фізичного виховання) та Богдан Жовтюк (інститут економіки та бізнес-освіти).

Попри високу конкуренцію та запеклу боротьбу (в змаганнях взяли участь 200 учасників, що представляли 23 області України) наші веслувальники повернулися із численними нагородами.

Зокрема, Юлія Юрійчук виборола повний комплект медалей: здобула золоті нагороди у заїзді байдарок-двійок на дистанції 1000 м та у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 200 м; стала срібним призером на дистанції 500 метрів у заїзді байдарок-четвірок та бронзовим призером у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 500 м.

Владислав Мегесь здобув срібну нагороду у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 200 м, три бронзових нагороди у заїзді байдарок-четвірок на дистанціях 1000 м і 500 м та у заїзді байдарок-двійок на дистанції 500 м.

Олександр Гарань здобув срібну нагороду у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 200 м, та три бронзових нагороди у заїзді байдарок-четвірок на дистанціях 1000 м, 500 м та у заїзді байдарок-двійок на дистанції 500 м.

Богдан Жовтюк виборов «срібло» у заїзді байдарок-четвірок на дистанції 200 м, та дві «бронзи» у заїзді байдарок-четвірок на дистанціях 1000 м та 500 м.

За результатами змагань Юлія Юрійчук готується до виступу у складі збірної команди України на чемпіонаті Європи серед дорослих, що відбудеться 11-16 липня у Болгарії; Владислав Мегесь та Олександр Гарань захищатимуть честь України у складі національної збірної на чемпіонаті світу серед молоді до 23 років, що відбудеться наприкінці липня у Румунії.

Вітаємо наших студентів та їхніх тренерів Володимира Іщенка, Олександра Рожанського, Тетяну Івасенко, Владислава Грязнова із черговою перемогою і бажаємо міцного здоров’я, витривалості, успішного підкорення наступних спортивних сходинок та результативних виступів на чемпіонатах світу і Європи!

Пресцентр УДПУ