21 лютого усі нації та народи відзначають Міжнародний день рідної мови, проголошений на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році в Парижі як день підтримки мовного та культурного різноманіття і багатомовності.

Із тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. Українська мова належить до найбагатших мов світу. Ми отримали в спадок багату, розвинену українську літературну мову. Нею можна висловлювати все: від найскладніших термінів до найтонших відтінків людських почуттів.

Міжнародний день рідної мови для нас, українців, є своєрідним нагадуванням про багатовікові приниження, переслідування та витіснення з ужитку, яких у минулому зазнавала наша рідна мова з боку поневолювачів. Водночас цей день привертає увагу до сучасного стану української мови в Україні та до важливості її збереження для прийдешніх поколінь.

Тож шануймо і любімо рідну мову, піклуймося про неї, розкриваймо для себе її велич і могутню силу. Збережімо її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ