У звичайний грудневий день у приміщенні актової зали УДПУ імені Павла Тичини панувала атмосфера свята та творчості, адже своє 5-річчя святкували аж 2 уманські колективи: дитячий хореографічний колектив «Крок вперед» та колектив, що не має вікових обмежень – «Дружки-подружки», керівником яких є випускниця університету 2004 року Вікторія Глобчак.

Бурхливими оплесками приймала вщент заповнена зала більш як 20 яскравих танцювальних постановок. Привітати іменинників прийшли гості та друзі й колеги цих колективів: начальник відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко, керівник зразкового ансамблю танцю « Колха» Каха Чітая (м. Тбілісі, Грузія) та керівник зразкового ансамблю танцю «Сузір’я» Наталія Романюк з міста Немирів Вінницької області.

Святкування не обійшлося без нагород колективу, адже «Крок вперед» та його керівник Вікторія Глобчак брали участь у Всеукраїнському проекті «Хореографічне мистецтво України» й були нагороджені з нагоди 5-річчя колективу за вагомі досягнення у сфері хореографії. За достойне представлення держави Україна на міжнародному рівні хореографічні колективи нагороджені дипломами, підписаними Героєм України, головою хореографічної спілки України Мирославом Вантухом. Гість із Грузії вручив офіційне запрошення колективам на міжнародний конкурс у своїй країні у червні.

Отримали подарунки від Миколая понад 200 учасників колективів-іменинників, виступи яких радували глядачів багатьох міст України, таких як Харків, Чернівці, Балта, Біла Церква, Хмельницький, Київ, Івано-Франківськ, Вінниця, Львів, Трускавець та інших, а також за кордоном - у Болгарії та Італії.

Вітаємо колективи із першим ювілеєм та бажаємо нових перемог!

Пресцентр УДПУ