18 жовтня 2018 року на базі факультету української філології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулося відкриття І етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

З вітальним словом до учасників звернулася заступник декана з наукової роботи, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та методики її навчання Інна Коломієць.

І (університетський) етап Конкурсу відбудеться 25 жовтня 2018 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на базі факультету української філології. Підведення підсумків та нагородження переможців проходитиме 5 листопада 2018 року. ІІ (обласний) етап – на базі Інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького; ІІІ (фінальний) – відповідно до Листа Міністерства освіти і науки України.

Із настановами до майбутніх конкурсантів звернулася доктор філологічних наук, професор, член журі обласного та фінального  (всеукраїнського) етапів Конкурсу Оксана Зелінська.

Власним досвідом конкурсанта  поділитися студентка-фіналістка Конкурсу імені Тараса Шевченка 2017 року Ірина Тиховська.

Довідково.

Конкурс проводиться щорічно з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, пошанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Пресцентр УДПУ