З настанням зими діти починають чекати дива – веселих і яскравих новорічно-різдвяних свят!

Щороку актори театру драми та комедії факультету початкової освіти УДПУ імені Павла Тичини (художній керівник та режисер-постановник, заслужений працівник культури України Наталія Алексеєва) дивують дітей новими постановками. Не став виключенням і нинішній. Новорічний сценарій для дітей складався задовго до свята. Це природно, адже так хочеться подарувати малюкам чарівну казку, наповнену неймовірними подіями, незабутніми враженнями та магією здійснення бажань!

Перше новорічне свято колектив театру подарував діткам викладачів, студентів та співробітників університету. Ще одне особливе дійство було організовано Центром культури та дозвілля «Гаудеамус» (начальник Наталія Алексеєва), профспілковим комітетом (голова Валентин Хитрук) для наших маленьких героїв – дітей військових, аби хоча б ненадовго занурити їх у світ гри, фантазії та невимушеної безтурботності. До свята долучилася і студентська рада університету. Кожен маленький учасник отримав свою крапельку щастя у вигляді неочікуваних подарунків та солодких сюрпризів під різнобарвними стрічками святкового настрою.

Наполегливість та старанність артистів, помножені на їх акторську майстерність і талант, підкреслені винятковою професійністю керівника в результаті вразили глядачів витонченою симфонією емоцій та дій.

Героями цьогорічного театралізованого дійства стали казкові герої, яких зіграли студенти: Назар Кандиба, Владислава Діброва, Інна Шпак, Мирослава Рябошапко, Дарина Дзекан, Анастасія Березовська, Вячеслав Рубашкін, Ткаченко Ірина, Соколова Ліза, Івахнюк Михайло та Олег Піддубний. Приємно зазначити, що в народному театрі драми і комедії факультету початкової освіти мають змогу займатися творчістю студенти і викладачі з різних факультетів/інституту.

Казкові персонажі створили для маленьких гостей яскраве феєричне дійство із безліччю оригінальних конкурсів, веселих загадок, улюблених пісень, жвавих хороводів. На тлі казкових новорічних декорацій діти мали змогу поділитися своєю творчістю, розповісти вірші та скоромовки, проспівати пісеньку. Їхня енергія наповнила зал щирою радістю та святковим настроєм, було приємно бачити ясні очі дітей, чути їх щасливий сміх, насолоджуватися тим, від чого вони отримують величезне задоволення! Улюбленицею малят стала і традиційна зелена красуня-ялинка, фотосесією біля якої завершилося свято. Кожен кадр – не просто фотографія, а маленький шматочок чарівного святкового світу, що розквітав у об’єктиві фотокамери (Людмила Дронь). Особливого святкового настрою додало світлове оформлення та музичний супровід від звукорежисера Центру культури та дозвілля «Гаудеамус» Олега Гончара.

Веселих і радісних новорічно-різдвяних свят, дорогі дітлахи!

Пресцентр УДПУ