Сьогодні, у 202 річницю з дня народження Тараса Шевченка, представники нашого університету разом із патріотами-уманчанами вшанували пам’ять  видатного українця, поета, художника, прозаїка і драматурга.

 Біля пам’ятнику великого поета, що гордовито височить над Осташівським ставом, у однойменному сквері, відбулося урочисте покладання квітів. Зі словом про генія українського народу до присутніх звернувся  міський голова Олександр Цебрій, який зазначив: «Тарас Шевченко належить до тих титанів людства, які не потребують ні похвали, ні величі, бо не ми їх, а вони нас звеличують безмежністю таланту і нескореністю свого духу». Студенти та викладачі університету разом із представниками влади, та громадськості, ветерани міста поклали вінки та квіти у національних кольорах.

Далі відбувся ряд культурно-освітніх заходів. У центральному міському сквері пройшли Шевченкові читання, у яких також  активну участь взяли студенти нашого університету. Юлдуз Октамова  декламувала ліричний «Садок вишневий коло хати», Олена Манзюк «Лілею», Анастасія Шкуренко вірш «Огні горять, музика грає», Наталія Юдченко «Холодний Яр», Віталій Слободяник та Дар’я Крайнова  уривки із поеми «Гайдамаки».

    

Пресцентр УДПУ