2 липня 2012 року, як і всі вищі навчальні заклади України, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини розпочав прийом документів на денну форму навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр", "спеціаліст" та "магістр".

Приймальна комісія працює щоденно без вихідних з 7.30 год.




Як відомо, українські вступники мають можливість подавати документи до університету як традиційним шляхом (у паперовій формі - до приймальної комісії вишу), так і за допомогою мережі Інтернет.

Заява в електронній формі подається шляхом заповнення вступником електронної форми в режимі он-лайн відповідно до порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Заяви в електронній формі подають вступники, які мають атестат про повну загальну середню освіту, сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів, визначених умовами та правилами прийому до вищих навчальних закладів, та вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

Вступники можуть подати заяву в паперовій або в електронній формі не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями (спеціальності) у кожному з них. Факт кожної подачі заяви в паперовій формі (із зазначенням того, оригінали чи копії документів додані до заяви) заноситься уповноваженою особою приймальної комісії до єдиної державної електронної бази з питань освіти безпосередньо під час прийняття заяви. Факт подачі заяви в електронній формі фіксується у єдиній державній електронній базі з питань освіти автоматично.