УДПУ імені Павла Тичини приєднався до Всеукраїнської екологічної ініціативи «Очисти Україну – утилізуй батарейки». У холах корпусів університету ТОВ «Екоклінер» розміщено спеціальні тубуси для відпрацьованих батарейок та акумуляторів, які за класифікацією відходів відносяться до помірно небезпечних речовин.

Місця, де розміщені контейнери, відповідають всім вимогам: на них не попадатимуть волога та пряме сонячне проміння, ємності не будуть значно нагріватися.

Розміщення контейнерів в університеті супроводжувалося проведенням інформаційної кампанії. Відповідальні особи з техніки безпеки провели тематичне інформування в колективах, нагадавши, що утилізації підлягають не тільки типові «пальчикові» та стандартні перезаряджені акумулятори, а й ті, що використовують у годинниках, у тому числі наручних, мобільних телефонах і смартфонах, кишенькових та портативних комп’ютерах, побутових радіостанціях, побутовій портативній фото- та відеоапаратурі, іграшках, інших побутових приладах.

Нагадаємо, що батарейки, викинуті у загальний смітник, згодом потраплять на звалище, і, розкладаючись, дуже шкодять довкіллю. Екологи стверджують, що викинута на смітник одна батарейка, потрапивши в землю, отруює 400 літрів води, псує 20 квадратних метрів ґрунту, знищує 2 дерева, вбиває двох кротів, тисячу дощових черв’яків! Медики попереджають, що використана батарейка вкрай небезпечна для здоров’я людини.

Студенти, викладачі та всі співробітники університету після встановлення у навчальному закладі контейнерів долучилися до захисту навколишнього середовища, збереження життя живої природи та здоров’я людини, адже батарейки, зібрані у контейнери ТОВ «Екоклінер», гарантовано будуть утилізовані належним чином.

Пресцентр УДПУ