12 грудня 2019 року в спортивній залі УДПУ імені Павла Тичини відбулася найграндіозніша спортивна подія року – Відкритий кубок з боксу, присвячений пам’яті Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, колишнього викладача, завідувача кафедри фізичного виховання університету В.Т.Ткаченка. Саме Віктор Тимофійович ініціював створення Федерації боксу в м.Умань та сприяв проведенню перших змагань в університеті. Організатори турніру – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та боксерський клуб «Арес».

Почесними гостями турніру стали координатор розвитку студентського та шкільного боксу України, МСУМК, учасник олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Володимир Матвійчук та начальник штатної національної збірної команди України з боксу Анастасія Молочко.

За дорученням ректора УДПУ, доктора педагогічних наук, професора Олександра Безлюдного учасників турніру привітав голова профспілкового комітету, доцент Валентин Хитрук.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представляли Майстер спорту Міжнародного класу, член національної збірної України з боксу; призер Чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків, учасник та призер Міжнародних змагань у Румунії, Білорусії, Азербайджані, Угорщині, Молдові, Грузії та інших країнах Євгеній Овсянніков (факультет соціальної та психологічної освіти), Чемпіон Черкаської області з боксу серед молоді та чоловіків Костянтин Момот (факультет інженерно-педагогічної освіти), бронзова призерка чемпіонату та кубка України з боксу, член національної збірної України з боксу Анастасія Ковальчук, Чемпіон Черкаської області з боксу серед чоловіків Владислав Моршньов, Чемпіон України з боксу серед юніорів, фіналіст кубка України з боксу серед студентів Сергій Швець (факультет фізичного виховання).

Боксерів на рингу підтримували команда чирлідерів факультету дошкільної та спеціальної освіти і танцювальний колектив «ВікНік».

Голова Уманської міськрайонної федерації боксу «Арес» Віктор Петриченко вручив подяки ректору університету Олександру Безлюдному, проректору з гуманітарних питань Наталії Ревнюк, декану факультету фізичного виховання Сергію Ящуку, голові профспілкового комітету Валентину за сприяння у проведенні кубка та підтримку боксу в м.Умань.

Організатори висловлюють подяку голові профспілкового комітету УДПУ Валентину Хитруку за фінансову підтримку кубку з боксу.

 

Пресцентр УДПУ