В УДПУ відбувся семінар директорів загальноосвітніх навчальних закладів Монастирищенського району на тему: «Роль директора загальноосвітнього навчального закладу у розвитку природничо-географічної освіти в умовах реалізації завдань Концепції «Нова українська школа». Захід проведено у рамках співпраці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та відділу освіти Монастирищенської райдержадміністрації Черкаської області за ініціативи кафедри географії та методики її навчання та за участю викладачів кафедр педагогіки та освітнього менеджменту, психології, біології та методики її навчання, хімії та екології та методики їх навчання, наукової бібліотеки, директора Регіонального центру МАН, Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини було

З вітальним словом до присутніх звернулась проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, професор Владилена Сокирська.

З історією розвитку природничо-географічної освіти та науки в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини ознайомив доктор геологічних наук, професор кафедри географії та методики її навчання Сергій Половка.

Кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання Олексій Ситник виступив з доповіддю «Вивчення природничих дисциплін в умовах Концепції «Нова українська школа».

«Сучасний урок в умовах реалізації компетентнісного підходу» - такою була доповідь доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри педагогіки та освітнього менеджменту Олександра Коберника.

Директор Регіонального центру МАН при УДПУ імені Павла Тичини, кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Тищенко у доповіді на тему: «МАН як форма організації позакласної роботи у загальноосвітньому навчальному закладі» окреслила рамки співпраці учителів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів Монастирищенського району та професорсько-викладацького складу нашого університету під час виконання науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

«Профілактика професійного вигорання керівників ЗНЗ» - тема виступу кандидата психологічних наук, доцента кафедри психології Галини Шулдик.

Викладач кафедри географії та методики її навчання Оксана Герасименко виступила з доповіддю на тему: «Державно-громадське управління у загальноосвітньому навчальному закладі: історія, реалії, перспективи».

Учасники семінару ознайомились з науково-методичною базою УДПУ імені Павла Тичини, відвідали наукову бібліотеку, навчально-методичний центр «Планетарій», Українсько-туркменський культурно-освітній центр, зоологічний музей імені М.Ф.Коваля, геологічний музей Євразії, екологічну лабораторію, лабораторію «Гербарій флори України», агробіостанцію, а також здійснили інтерактивну подорож місцями проведення навчально-польових практик з географії.

Методичний діалог з проблем семінару провели професор, завідувач кафедри географії та методики її навчання Оксана Браславська, начальник відділу освіти Монастирищенської райдержадміністрації Тетяна Ганжала та директори загальноосвітніх навчальних закладів Монастирищенського району.

По завершенню обговорення було вироблено рекомендації щодо подальшої співпраці та підведено підсумки семінару.

Пресцентр УДПУ