На  факультеті філології та журналістики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся Регіональний науково-методичний семінар «Літературно-художня та народна мистецька спадщина Уманщини: зміст, контекст, метафора». Ініціювали проведення заходу кафедра української літератури, українознавства та методик їх навчання і  відділ освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради.

З вітальним словом до учасників семінару, серед яких, крім викладачів та студентів, були зовнішні стейкхолдери факультету філології та журналістики (керівники закладів загальної середньої освіти, учителі української мови та літератури, випускники факультету), керівник Групи зі змісту та якості освіти, звернулися доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, декан факультету філології та журналістики Валентина Коваль; начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Паланської сільської ради Наталія Сарніцька; кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання Наталія Сивачук.

Наталія Сивачук відкрила семінар доповіддю «Науково-дослідна лабораторія «Підготовка студентів-філологів до українознавчої роботи в школі» як ідеологічний центр національно-патріотичного виховання”, у якій розповіла про основні напрямки роботи лабораторії, досягнення, перспективи

Любов Пархета, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання озвучила тему: «Юзеф Богдан Залеський і Україна». Українсько-польські взаємини, як ніколи, на часі, а ще, якщо зважити на те, що факультет випускає вчителів польської мови, то тема стає вдвічі актуальнішою.

Тетяна Лопушан, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання побудувала свою доповідь «Умань і ще одна таємниця “Доктора Серафікуса”» у формі детективного розслідування.

Без сумніву, зацікавили присутніх виступи Оксани Булеховець, учительки української мови і літератури Кочубіївської гімназії Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області та Людмили Березюк, учительки української мови та літератури Родниківського ліцею імені Т. Г. Шевченка Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області, які з захопленням розповідали про своїх письменників-земляків: «Поетична творчість Володимира Фабрики, жителя села Кочубіївка» та «Мистецьке сузір’я Тетяни Таранюк»…

Завершився семінар виступом Зої Комарової, кандидата філологічних наук, доцента, доцента кафедри української мови та методики її навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, керівника Групи зі змісту та якості освіти факультету філології та журналістики, «Роль та місце зовнішніх стейкхолдерів в університетській системі внутрішнього забезпечення якості вищої освіти». Стейкхолдери заповнили анкети, домовилися про подальшу співпрацю.

Доцент кафедри української літератури, українознавства та методик їх навчання, кандидат педагогічних наук Наталія Осіпенко провела майстер-клас з виготовлення патріотичних Янголів.

Пресцентр УДПУ