До Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вдруге завітав відомий український письменник та громадський діяч Василь Шкляр. Письменник є автором таких відомих романів як «Ключ», «Кров кажана», «Чорний ворон» та багатьох інших. Усі книги присвячені боротьбі за незалежність, а їх герої – уособлення незламного духу українського народу, патріоти рідної землі.

Цього разу Василь Миколайович презентував шанувальникам історичної прози роман «Характерник», який має свою індивідуальність, власну стилістику, мовну палітру і відображає події 70 рр. 18 сторіччя, епоху Сірка та період Руїни. Василь Шкляр розповідає, що його завжди цікавило таке явище як характерництво, адже ми про нього знаємо дуже мало, а те що знаємо – на рівні легенд та фантазій.

Пан Василь переконаний, що характерники були, є і будуть в усі часи. Сьогодні їх можна спостерігати на сучасній війні. Експерти, котрим вже вдалося проаналізувати нову роботу письменника, називають цю книгу «найчарівніший» роман Василя Шкляра.

Звичайно, автор не зміг оминути тему про екранізацію роману «Чорний ворон», участь у зйомках якого взяли викладачі, студенти університету та запросив на презентацію фільму, яка відбудеться на початку грудня.

Відповідаючи на запитання аудиторії, письменник поділився із присутніми своїми життєвими історіями, окреслив творчі плани.

Усі бажаючі мали змогу придбати книги майстра сучасної історичної прози та отримати на згадку про зустріч автограф від автора.

Пресцентр УДПУ