Нещодавно в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася міжнародна наукова конференція «Хасидський досвід – література, притча, мелодія».

Організаторами конференції стали ключові академічні інститути, які здійснюють дослідження в цій області: кафедра юдаїки Університету Брандайз, Центр єврейських досліджень імені Таубе Стенфордського університету, Раввінський бейт-мидраш при Єврейському коледжі в Бостоні та Міжнародний центр досліджень історії та культурної спадщини єврейства Центральної та Східної Європи при Люблінському католицькому університеті імені Іоанна Павла II.

Від імені ректора університету, професора Олександра Безлюдного з привітанням та побажанням плідної роботи до учасників конференції звернулася проректорка з інноваційних досліджень та європейської інтеграції, професорка Наталія Коляда.

Серед учасників, слід відзначити доповіді завідувачки кафедри практичного мовознавства, кандидатки філологічних наук, професорки, директорки Українсько-ізраїльського центру освіти та модератора заходу Наталії Цимбал «Виклики перекладу казок раббі Нахмана з Брацлава українською» та кандидата політичних наук, доцента кафедри філософії та суспільних дисциплін, керівника науково-дослідної соціологічної лабораторії «Соціовимір» Ярослава Балановського «Про доцільність організації емпіричного соціологічного дослідження спрямованості взаємодії жителів Умані та хасидської общини міста».

Актуальність досліджень, їх академічна та практична цінність стали гарним підґрунтям для співпраці УДПУ з провідними університетами США, Західної та Центральної Європи.

Пресцентр УДПУ