257 науковців із 11 вищих навчальних закладів зарубіжжя та 10 українських взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції, яка відбулася на базі факультету початкової освіти Уманського державного педагогічного університету.

Співорганізаторами науково-практичної конференції «Формування особистості в багатоступеневій системі освіти: досвід, реалії, перспективи» були: Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Державний вищий навчальний заклад «Прикарпатський Національний університет імені Василя Стефаника», Державний вищий навчальний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Поморська Академія м. Слупськ (Польща), Тракійський університет (Болгарія)

У рамках роботи конференції працювали 8 секцій за науковими напрямками: «Філософія та методологія феномена «особистість»; «Ґенеза проблеми формування особистості дошкільника, школяра, студента, вчителя»; «Психолого-педагогічні умови формування особистості»; «Дидактичні основи формування компетентності особистості»; «Соціокультурні аспекти становлення особистості»; «Наступність і перспективність у змісті, методах і формах роботи різних освітніх ланок з формування особистості»; «Актуальні питання формування особистості в Україні та за кордоном»; «Досвід і перспективи розвитку особистості вчителя у післядипломній педагогічній освіті».

Конференції як вагомому науковому заходу було приурочено відкриття лабораторії модернізації початкової освіти. Почесну місію перерізати стрічку нового наукового підрозділу УДПУ виконали доктор педагогічних наук, професор, академік НАПН України, директор інституту педагогіки і психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Володимир Бондар та проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат історичних наук, професор Владилена Сокирська.

Актуальність проблематики, яка обговорювалась на конференції, викликала великий інтерес серед науковців і студентської молоді. За результатами її роботи обговорено і ухвалено рекомендації, спрямовані на пошук шляхів вирішення актуальних питань, обговорених під час роботи науково-практичного заходу.

Пресцентр УДПУ