Студентство — особлива каста. Студентські традиції — як серйозні, так і кумедні — дуже схожі і в  Умані, і в Києві, і в Сорбонні, і в Оксфорді. Навіть своє «персональне» свято — Міжнародний день студента — молоді люди всього світу відзначають в один  день – 17 листопада.

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Причому пригадується, як правило, не стільки саме навчання, скільки перший серйозний роман, веселі посиденьки з друзями, смішні випадки з життя, довга дорога додому…   Ой як  все це так знайоме романтичним мученикам науки.

 Студентам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини буде що пригадати, адже свій перший День студента першокурсники святкували весело і завзято. А допомагали їм розібратися в тонкощах студентських традицій старшокурсники, студрада університету та куратори.

Упродовж тижня на факультетах та в інституті відбулися різнопланові виховні заходи, акції, флешмоби, розіграші, фотовиставки, майстер-класи та ігри, ярмарки і конкурси, квести, тренінги, музичні перерви, виставки стінгазет, дні студентського самоврядування тощо.

 Кульмінаційним моментом Тижня студента стала масштабна загальноуніверситетська святкова програма, підготовлена Центром культури і дозвілля «Гаудеамус» (начальник - Людмила Гекалюк) спільно зі студентською радою (голова – Катерина Чупіна).

Яскраво і на повну силу заявили про себе на святковому концерті першокурсники усіх факультетів. Вражали вони не лише танцями, співом, а й вмінням декламувати, грою на музичних інструментах (до речі, студенти не мистецьких спеціальностей) режисерськими та акторськими здібностями.

У вокальному жанрі про себе яскраво заявила студентка факультету іноземних мов Кароліна Ткаченко з піснею «Не залишай мене». Незабутні емоції подарували глядачам гітаристи Андрій Броварний з піснею «Crawlinq»( навчально-науковий інститут економіки та бізнес-освіти) та Артур Садовський з піснею «Все буде добре» (природничо-географічний факультет).

Танцювальні номери підгтували факультети української філології, початкової, дошкільної та спеціальної освіти.

Веселий настрій та драйв передалися глядацькій залі під час виступу першокурсників факультету соціальної та психологічної освіти, які презентували  пісню  «Студентом бути круто».

Справжнім подарунком  всім присутнім до міжнародного студентського свята став виступ студента із Туркменістану Вепи Джумаєва з піснею «Shope of you» , а також виступ дівчат із історичного факультету Ніни Бектурганової та Лілії Должкевич з піснею «Калина».

Гучними оплесками підтримували глядачі й талановито зіграну театралізовану постановку – мініатюру «Іспит з історії України» від студентів факультету професійної та технологічної освіти. Ще гучнішими оплесками підтримали студента факультету фізики, математики та інформатики Володимира Бойка, який подарував залу усмішки та анекдоти із студентського життя.

Неповторну атмосферу свята доповнив показовий виступ акробаток факультету фізичного виховання Альони Балаклеєвої, Анни Артеменко та учениці школи №4 Єви Коломієць, а також  східний танець від студентки факультету мистецтв Юлії Мільбрат.

Під час святкового заходу були підведені підсумки онлайн-фотоконкурсу «Я – студент УДПУ і цим пишаюсь». Найбільшу кількість вподобайок отримало фото Василя Кабака (факультет фізичного виховання), друге місце отримало фото Юлії Онищенко (факультет соціальної та психологічної освіти), третє - Анни Савченко(факультет української філології).

Також було оголошено результати традиційного конкурсу-огляду  на кращу кімнату гуртожитку «Студентський ревізор». Переможцями стали  кімната 396 гуртожитку №1 (Антоніна Мокріцька, Інна Небелюк) та кімната 322 гуртожитку №2  (Анастасія Бахтин, Софія Берегова, Тетяна Шкільняк, Антоніна Стадник). Переможці отримали подарункові сертифікати, які їм вручила заступник голови профкому по роботі зі студентами Оксана Жмуд.

Завершили свято патріотично, піснею «Нехай квітує Україна» (виконала студентка факультету мистецтв Валентина Шевчук). Концертна програма, яку провели чарівні ведучі Леоніла Кравець (інститут економіки та бізнес-освіти) та Роман Тарасюк (факультет іноземних мов) залишила незабутні враження на цілий рік.

Пресцентр УДПУ