Вишиванка ‒ унікальний код української нації. Серед вигадливого хитросплетіння різнобарвних ниток закладено тисячолітні символи українців, що безперервно передаються крізь покоління. Ця тяглість немов би та нитка зв’язує минуле з теперішнім і торує шлях до світлого майбутнього.

День вишиванки ‒ міжнародне свято, засноване 2006 року з ініціативи студентської молоді. Метою є збереження та популяризація українських традицій і цінностей.

Упродовж останніх років День вишиванки набув нових значень і символізує єдність та солідарність усього нашого народу, в Україні й поза її межами, у прагненні до збереження своєї національної ідентичності. Нині вишиванка не лише елемент народного вбрання, а ще й модний світовий тренд ‒ голлівудські зірки, політики, співаки та навіть члени королівських родин обирають вишиванку як для світських заходів, так і на повсякдень.

Нагадуємо, що ви можете долучитися до флешмобу «УДПУ у вишиванці» та ділитися своїми фото у вишиванках з хештегом #УДПУ_у_вишиванці.

А в соціальній мережі Facebook, перейшовши за посиланням, можна використати тематичні рамки для фото, які підготували саме для вас!

http://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=2797179737077958

http://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=884957642000285

http://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=292803008392405

Нехай життя ваше буде чистим полотном, а доля кольоровими нитками вишита із променів радості, здоров’я та надії.

Святкуймо разом!

Пресцентр УДПУ