24 листопада в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся День відкритих дверей. Серед бажаючих познайомитися із нашим навчальним закладом були і учні закладів загальної освіти, і студенти професійно-технічних та закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації. Чимало юнаків і дівчат прийшли в супроводі батьків, з братом чи сестрою, або з друзями, які вже навчаються в нашому університеті. Загалом УДПУ сьогодні гостинно відкрив двері більше тисячі абітурієнтам із різних областей України: Черкаської, Вінницької, Кіровоградської, Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської, Закарпатської.

Знайомство із Уманським державним педагогічним університетом відбувалось на факультетах та в інституті, де гостей привітно зустрічали декани та їхні заступники, студенти, працівники відділу професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки. Під час зустрічей абітурієнти одержали вичерпну інформацію щодо правил прийому до вишу, змісту і форм підготовки фахівців, характеристики освітніх програм. Надзвичайно компетентними були виступи працівників приймальної комісії та заступників деканів із профорієнтаційної роботи, присвячені питанням новацій вступної кампанії 2018 року. Зокрема, майбутніх вступників ознайомили із правами та обов’язками абітурієнта під час проведення ДПА у формі ЗНО, регламентом роботи пункту тестування, роботою в «електронному кабінеті», системою оцінювання ЗНО, ваговими коефіцієнтами, пріоритетами. Дізналися абітурієнти і про такі важливі новації як бюджетні та небюджетні пропозиції, фіксоване державне замовлення та система широкого конкурсу. Виступи координаторів із профорієнтаційної роботи супроводжувалися яскравими презентаціями, що допомагали майбутнім вступникам швидше зорієнтуватися у важливих поняттях і термінах.

Не менш цікавими та змістовними були студентські презентації програм академічної мобільності. Студенти УДПУ, які побували на навчанні за кордоном за програмами подвійного диплома, розповідали абітурієнтам про ті можливості, які дає наш університет (здобуття вищої освіти одночасно в УДПУ та в закордонному виші), про свої враження від іноземних навчальних закладів, особливості освітнього процесу та про нові перспективи.

Учасниками зустрічей від університету стали і голови студентських рад факультетів/інституту. Із їхніх слів потенційні вступники пізнавали, наскільки цікавим і насиченим є студентське життя в УДПУ, наскільки повно університет дає можливість розвинути таланти і нахили кожного. Адже тут є всі необхідні умови для навчання і відпочинку, тут кожен отримує можливість стати висококваліфікованим фахівцем.

На окремих факультетах в цей день відбулися й інші заходи. Приміром,  викладачі факультету іноземних мов провели із абітурієнтами інтерактивне заняття із англійської мови на тему «Студентське життя», а студенти факультету соціальної та психологічної освіти організували флешмоб. Інститут економіки та бізнес-освіти запропонував абітурієнтам пізнати життя студента зсередини, запросивши на презентацію першокурсників.

Після зустрічей гості мали можливість ближче познайомитися із факультетами, науково-педагогічними працівниками. Усі бажаючі пройшли комп'ютерне профорієнтаційне тестування, яке допоможе правильно професійно самовизначитися, відвідали екскурсії навчальними кабінетами, науково-дослідними лабораторіями, науковими та культурно-освітніми центрами, лінгафонними і комп’ютерними кабінетами, спортивним, тренажерним, тенісним залами та ін. Абітурієнти змогли переконатися, наскільки потужною є матеріально-технічна база нашого закладу. Сучасні, якісно та естетично оформлені приміщення навчальних корпусів не можуть не викликати позитивних вражень.

Абітурієнтам нагадуємо, що університет відкритий для вас завжди. На всі питання щодо вступної кампанії та підготовки до ЗНО вам нададуть вичерпні відповіді в Приймальній комісії УДПУ, яка знаходиться за адресою: м. Умань, вул. Садова 2, телефони (04744) 4-05-20, (096) 033-96-33; (063) 227-13-77.

Пресцентр УДПУ