На історичний факультет нашого університету, на кафедру філософії і суспільних дисциплін в рамках проходження наукового стажування прибув докторант Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Республіка Польща) Рафал Тершак. Угода про співпрацю між УДПУ імені Павла Тичини і Академією імені Яна Длугоша в Ченстохові дозволяє проходити стажування науково-педагогічним кадрам обох партнерських навчальних закладів.

Згідно з планом стажування польський докторант зустрівся з деканом історичного факультету професором Анатолієм Карасевичем та студентами ІІІ курсу. Для майбутніх істориків та державотворців Рафал Тершак запропонував цікаву тему лекції-бесіди «Особливості адміністративно-територіальної реформи у Польщі і Україні: порівняльний аналіз».

Студентів неабияк захопила розповідь пана Рафала. Особливо молодь цікавилася стосунками наших двох країн. У час, коли Україною прийнято європейський курс розвитку, триває російсько-українська війна наших, студентів цікавило бачення цих подій у поляків. Окремою темою стало питання отримання подвійного диплома, вивчення польської мови, безвідривне навчання в польських вузах. На всі запитання студенти отримали вичерпні відповіді. Допомагала краще зрозуміти Рафала Тершака викладач, працівник Польського культурно-освітнього центру Людмила Крива.

Наприкінці зустрічі декан і студенти висловили вдячність професору Рафалу Тершаку за цікаву історико-політичну інформацію з історії взаємовідносин двох сусідніх народів і дружніх країн – України та Польщі.

 

Пресцентр УДПУ